София-Балкан запази интригата в първенството за последния кръг

20.05.2024 08:24

Този уикенд се проведе втория турнир от 9-то Държавно първенство по баскетбол в колички. Действащият шампион София-Балкан беше притиснат до стената, поради загубата от Черно море в първия кръг, което значеше, че при загуба в някой от следващите мачове, задачата да защити титлата си става невъзможна.

Домакин на турнира беше именно много амбициозният отбор на Черно море. Всички мачове се изиграха в зала Христо Борисов, Варна. Откриващият мач беше между отборите на БКХУ Левски и домакина Черно море. Отборът на Левски, който до този момент беше без победа се бе подсилил с двама чужденци - Доменико Канфора и Давиде Карара от италианската Сериа А. Дори те не успяха да помогнат на отбора, да вземе победа и загубиха от Черно море с 42:36. “Моряците” също се бяха подсилили, като бяха добавили национала Алберто Иванов, който няколко седмици по-рано беше спечелил промоция в Супер лигата на Турция с неговия отбор, Памукале.

Първият мач на София-Балкан също беше срещу отбора на Левски и макар резултата да говори за оспорван мач, 41:46, отборът на София-Балкан държеше нещата под контрол, като на моменти разликата достигна 16 точки. Левски успяха да се доближат, когато един от основните ни състезатели Ивайло Петров натрупа фаулове и се наложи да бъде сменен в началото на 4-та четвърт. В крайна сметка, именно той “охлади” мача в края, след 6 поредни точки в заключителните минути. Най-резултатен за нашия отбор, беше Персиян Еленков с 21 точки и 18 борби, а ветеранът Ивайло Петров,  завърши с 18 точки и 9 борби.

Така дойде време за ключовия мач, в който трябваше да се реши, дали Черно море ще станат шампиони или битката за титлата ще се премести в София. За съжаление, най-важният играч за “моряците” Георги Иванов, получи тежка контузия в мача с Левски и нямаше как да вземе участие в този възлов двубой. В негово отсъствие мача се превърна в  дефанзивна битка. За наше щастие спечелена от София-Балкан с 39 на 31. Най-резултатен и най-полезен за победата беше Григор Иванов, който завърши с 18 точки и 18 борби, въпреки че играеше с остри болки в китката след тежко падане в мача с Левски.

Така развръзката на първенството, остава да се разплете в София на 28-29 Септември. Ще ви очакваме за подкрепа!

Временно класиране за момента:

ОтборПобедиЗагуби
София-Балкан31
Черно море31
Левски04

 


 

Спонсори

Партньори