Приключи Третият международен турнир София-Балкан

08.10.2023 16:06

(снимка Цветелина Табакова)

За трета поредна година в София се проведе международен турнир по баскетбол на колички организиран от софийският отбор София-Балкан. В него взеха участие 5 отбора от 4 държави: миналогодишният шампион 1453 ЕСК (Турция), Аполон Лимасол (Кипър), Мачва БН01 (Сърбия), София-Балкан (България) и Цървена Звезда също от Сърбия.

След 10 изиграни мача в 3 дни и 2 зали, много битка, сблъсъци и емоции турският 1453 ЕСК успя да защити титлати си завършвайки без загуба. Единствено София-Балкан успя да им се опре за едно полувреме водейки 30:29, но за нещастие със злощастен край. За щастие българите успяха да спечелят всички останали срещи, което беше достатъчно за сребърните медали. На трето място с баланс 2-2 се класира Мачва БН01, на четвърто място с актив 1-3 е Цървена Звезда, а много симпатичния отбор на Аполон Лимасол завърши на последно място без победа.

Приза за най-много асистенции на турнира взе Бобан Цветкович от Аполон Лимасол, за най-много борби Желко Чиркович (Цървена Звезда), най-много точки Персиян Еленков (София-Балкан), а MVP на турнира беше Айтач Ерчан от 1453 ЕСК. 

Наградите бяха връчени от зам. министъра на спорта Даниела Дашева, а двукратната параолимпийска медалистка Стела Енева беше част от откриващата церемония на турнира. Надпреварата в зала Триадица се организира за трета поредна година с подкрепата на Българска Федерация по Баскетбол, Столична община и „София – световна столица на спорта 2024“. Наградите бяха осигурени от нашите партньори Декатлон България.

Искрени благодарности към всички участници на турнира и всички хора, без които това събитие нямаше да може да се случи. Всички мачове може да видите отново тук: https://bit.ly/3rdIWBT 

Ще се видим догодина!

Спонсори

Партньори