София-Балкан спечели Първия турнир от VIII ДП за колички

15.05.2023 14:16

Приключи Първият турнир от Осмото държавно първенство по баскетбол на колички. Той се проведе в столичната зала “Триадица”, като се изиграха 3 мача на принципа всеки срещу всеки.

В първият мач от турнира София-Балкан срещна отбора на Черно море Тича, като бе без един от лидерите си Григор Иванов. Това усложни задачата на столичния клуб, но все пак с отборни усилия в защита и силна игра на Персиян Еленков в нападение, “жълтите” успяха да извоюват победата с 51:40. Великолепен старт на шампионата имаше Персиян Еленков. Капитанът на София-Балкан наниза цели 37 точки. Той хвана и 23 борби, като добави 5 асистенции и 8 отнети топки. 8 добави Ивайло Петров, който хвана 11 борби. За варненци Мартин Иванов се отличи с 27 точки и 7 борби.

Няколко часа по-късно момчетата на треньора Николай Иванов се изправиха срещу миналогодишния шампион Левски. Столичното дерби беше много успорвано и интригуващо до последния сигнал, а победител излезе отборът на София-Балкан с 60:50. Отново най-резултатен беше Персиян Еленков с 32 точки, като добави 18 борби и 7 асистенции. Завърналият се в състава Григор Иванов беше ключов за успеха с 16 точки и 7 асистенции. За Левски най-резултатен беше Георги Иванов с 25 точки.

В последния мач от турнира Левски победи отбора на Черно море Тича. Те се наложиха над варненци с 47:32.

Равносметката след всички изиграни срещи е: София-Балкан започва с перфектен баланс 2-0, Левски 1-1 и Черно море Тича 0-2. Следващият турнир е след 3 седмици на 3 и 4 Юни отново в столичната зала “Триадица”. Доскоро!

 

Спонсори

Партньори