Втори международен турнир по баскетбол на колички "София-Балкан"

06.09.2022 14:04

За втора поредна година нашият отбор ще има възможността да бъде домакин на Втория международен турнир по баскетбол на колички "София-Балкан". Турнирът ще се осъществи в партньорство със "София - Европейска столица на спорта" и съдействието на Българска Федерация Баскетбол. Турнирът ще се проведе в зала "Триадица" на 24 и 25 септември 2022 година.

Освен домакините от София-Балкан, в него участие ще вземат още 5 отбора от четири държави. Змай Градачац (БиХ), ЛТРСН Лодз (ПОЛ), Мачва БН01 (СРБ), Айдън Ефелер и 1453 ЕСК (ТУР).

Турнирът ще се проведе в две фази, като максималния брой точки на терена ще бъде 14.5. Жени и играчи под 18 годишна възраст ще се намалява -1т. от класификацията им. В първата фаза отборите ще бъдат разделени на две групи - А и Б, като във всяка група ще се играе всеки срещу всеки. Във втората фаза ще се срещнат двата отбора класирали се на трето място в своята група в борба за 5-то и 6-то място. Двата отбора класирали се на второ място в своята група ще се срещнат в мач за 3-то и 4-то място. Шампионът на турнира и неговия подгласник ще бъдат определни в среща между двата отбора класирали се на първото място в своята група. 

След изтеглен жребий отборите са разделени в 2 групи по 3 отбора*. Нашият отбор попадна в Група А заедно с отборите на Айдън Ефелер (ТУР) и Змай Градачац (БиХ).  Ето и разпределението на групите:

Група А

ОтборПобедиЗагуби
Айдън Ефелер (ТУР)00
София-Балкан (БЪЛ)00
Змай Градачац (БиХ)00


 

Група B

ОтборПобедиЗагуби
1453 ЕСК (ТУР)00
ЛТРСН Лодз (ПОЛ)00
Мачва БН01 (СРБ)00

 

БКХИК София-Балкан ще очаква вашата подкрепа в зала Триадица. Входът за всички мачове е безплатен, а ако искате да подкрепите отбора и неговата кауза може да си закупите виртуален билет от тук. Всички мачове от турнира ще бъдат излъчвани на живо в YouTube канала на БФБ. 

Спонсори

Партньори