Националите на колички завършиха трети в Дивизия Ц

23.06.2022 08:26

Завърши Европейското първенство Дивизия Б и Ц в Сараево, в което нашите момчета завършиха на трето място в Дивизия Ц. 

На завършилото Европейско първенство Дивизия Б и Ц в Сараево “лъвовете” бяха в група с домакина Босна и Херцеговина, Хърватия и Унгария. България започна с 2 загуби съответно от Босна и Хърватия, което ги изпрати в битката за разпределение на местата в Дивизия Ц.

В първия си мач срещу съперник от Дивизия Ц българите срещнаха Унгария и взеха убедителна победа с 68:16. Последва здрава битка с отбора на Португалия, която тимът ни отстъпи с 30:41. На следващия ден “лъвовете” се изправиха срещу Сърбия и в много успорван мач допуснаха втора поредна загуба с 46:53.

В следващия си мач българите се изправяха срещу отбора на Чехия, който трябваше да победят с повече от 11 точки, за да си гарантират трето място, тъй като чехите бяха победили Ирландия с 11 разлика. След много силно първо полувреме България водеше с 13 точки, като на моменти през трета част разликата достигаше 20. Чехите успяха да направят натиск през четвъртата част и свалиха разликата до 10 точки, но в край на сметка “лъвовете” удържаха и спечелиха мача точно с нужната разлика от 12 - 46:58. В последния ден от Европейското българите имаха мач с Ирландия, но поради вирусно заболяване в отбора на ирландците те не можаха да излязът за двубоя и “лъвовете” спечелиха служебно 20:0. 

Така с актив от 3 победи и 2 загуби нашите момчета завършиха на трето място във второто си явяване на такъв форум. Отбора на Сърбия спечели Дивизия Ц, макар загубата си от Чехия в последния ден от първенството. Георги Иванов от отбора на България пък стана топ реализатор на Дивизия Ц.

Класиране:

ОтборПобедиЗагуби
Сърбия41
Португалия41
България32
Чехия32
Ирландия14
Унгария05

Спонсори

Партньори