София-Балкан загуби битката за титлата

04.10.2021 07:31

(снимка: Ивайло Йоргов)


Приключи последния кръг от Шестото Държавно първенство по баскетбол на колички, което трябваше да определи шампиона на България, след като София-Балкан и Левски бяха с еднакъв баланс победи-загуби.

В първия ден София-Балкан започна защитата на титлата си срещу отбора на Черно Море Тича. Софиянци спечелиха с 32:11, след като всички играчи получиха шанс за изява, а най-резултатен беше новото попълнение в отбора Велислав Велчев със 7 точки. За варненци отсъства топ-реализаторът Мартин Иванов, а последен мач за тях изигра Обретен Михов. Той получи подаръци от съперниците и специален плакет от БФБаскетбол.

На втория ден дойде време за решаващия титлата сблъсък между София-Балкан и Левски.  Двата отбора се хвърлиха с всички сили в един много здрав мач, който Левски измъкна с 63:51.

Левски си върна титлата от Държавното първенство по баскетбол на колички. Във финала „сините“ детронираха София Балкан след успех в зала „Триадица“ с 63:51. Успехът не дойде никак лесно за тима на Левски, след като в един момент поведоха с 15 точки, но 4 минути преди края София-Балкан навакса и изравни. Само за две минути обаче благодарение на отлични изяви на подписалите с италианския Реджо Калабрия Антон Фиков и Георги Иванов, „сините“ отново поведоха с двуцифрена разлика и спечелиха мача.

Така Левски спечели третия турнир от шампионата, след като в предишните две състезания двата отбора си бяха разменили по един успех. На трето място финишира Черно море Тича.

Георги Иванов получи приза за най-много отнети топки и бе определен за MVP на Шестото държавно първенство. Капитанът на София Балкан Персиян Еленков заслужи наградите за най-много борби и асистенции в шампионата, а с най-много точки от трите турнира, макар че не участва в последния, завърши Мартин Иванов от Черно море Тича.

Спонсори

Партньори