"Социално здраве" - филмът

10.09.2021 12:01

"Социално здраве" е първият документален филм на СК "Фар", който се реализира със съдействието на Министерството на младежта и спорта. Целта на филма е да мотивира, вдъхнови и представи възможностите за изграждане на социално-отговорно поведение, включително да се насърчи здравословния начин на живот. Философията на филма е да представи лицата в неравностойно положение и техните възможности за практикуване на различни видове спорт/физически активности. Спортните активности целят да покажат развитието на качества и умения, както и изграждането на социално-отговорно поведение и положителен модел на подражание. За целта Ви срещаме с Владимир Искров - треньор на националния отбор по баскетбол на колички, Хриси Начева и Ивелина Кирилова, които разказват за това какво и как правят, за да има социално здраве. 

"Социално здраве" е продукция на Ivan Daskalov Cinematography. Филмът е част от проект "Здравословен и социален спорт" (НПИМД-Н2-Т4-026/2021) на Спортен клуб "Фар" - Бургас с вх.номер 09-00-264/27.01.2021г и договор 25-00-34/24.03.2021 г се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта във връзка с изпълнение на Направление 2, тема 4 от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021.

В проекта взеха участие Николай Иванов - треньор на София-Балкан и помощник треньор на националния отбор по баскетбол на колички, както и част от състезателите.

Спонсори

Партньори