София-Балкан завърши втори на Sofia Cup

28.06.2021 07:39

През уикенда се проведе първият международен турнир по баскетбол на колички в София - “Sofia Cup”. В него участие взеха отбори от Сърбия, Черна Гора и България - ККК Найс (Сърбия), ККК Парамонт (Черна Гора), БКХУ Левски и София-Балкан.

В първия ден от турнира София-Балкан взе две победи над ККК Парамонт (Черна Гора) с 44:28 и ККК Наис (Сърбия) с 51:33, като отборът на Левски също се справи с тези два съперника. Така за неделя остана мачът между двата софийски клуба, който се явяваше като финал на турнира. 

В него отборът на София-Балкан отстъпи в оспорвана битка срещу Левски с 44:58. Победителите в турнира бяха подсилени от най-добрия реализатор в този спорт у нас – Мартин Иванов, който в родния шампионат носи екипа на Черно Море Тича. С екипа на "сините" излезе и състезаващият се в САЩ национал Стюарт Олсън. 

Организаторите на турнира бяха подготвили и индивидуални награди, като 2 от тях отидоха в играчи на София-Балкан. Григор Иванов взе приза за най-много откраднати топки, а Персиян Еленков за най-много асистенции.

От София-Балкан благодарим на всички отбори взели участие на турнира и на организаторите от БКХУ Левски.

Спонсори

Партньори